Továbbra is akadályozza a közlekedést Erdélyben a tavaszi tél

Fák dőltek a vasúti sínekre, hóekék mögött torlódott fel a közúti forgalom.
Hirdetés

Továbbra is jelentős fennakadásokat okoz a közlekedésben az áprilisi tél: Hargita megyében Csíkszentsimon és Tusnádfürdő között leállt a vasúti forgalom, mivel fa dőlt a vágányra. Emiatt két szerelvénynek a csíkszentkirályi, illetve a csíkszentsimoni állomáson kell vesztegelnie.

A megyében a Borszék felé vezető 15-ös főúton is fennakadások voltak a havazás miatt.

Kovászna megyében is lassította a forgalmat a havazás: az Ojtozi-szorosban a kamionok csak konvojba szerveződve, a hóeke mögött kelhetnek át.

Havazás lassítja a forgalmat az A3-as autópályán is Kolozs megyében, Torda és gyalu között, a hóekék itt is folyamatosan takarítják az utat.

Maros megyében több mint 3400-an maradtak áram nélkül, miután a közigazgatásilag Jeddhez tartozó Kebeleszentivány közelében fa zuhant a villamos vezetékre.

Hirdetés

A kolozsvári repülőtérről hét járat is késéssel indul, mivel előbb meg kell tisztítani a rájuk fagyott jégtől a gépeket.

Dél-Erdélyben sem jobb a helyzet: Hunyad megyében Petrozsény és Piski között állt le a vasúti forgalom, miután fa zuhant a vágányokra.

Péntek reggelig Erdély középső és keleti részére sárga, illetve narancssárga figyelmeztetés érvényes a várható havazás, eső és szél miatt.

Hirdetés