Erdély-szerte kidőlt fák nehezítik a közlekedést

Hunyad és Brassó megyében is.
Hirdetés

Alaposan megkeseríti az erdélyiek élettét a tavaszi tél: Brassó és Hunyad megyében is kidőlt fák akadályozzák a közlekedést.

A Hunyad megyei Merisor település környékén, Petrozsény közelében leállt a vasúti forgalom szerdán, miután az erős szél miatt egy kiszáradt fa dőlt a sínekre. Lucian Şincovici, a Hunyad megyei vasúti rendőrség munkatársa elmondta, a Román Vasúttársaság (CFR) munkatársai hamarosan szabaddá teszik a vonalat. Merisor és Petrozsény között az április eleji vonatbaleset miatt már most csak egy vonalon zajlik a vasúti közlekedés. Akkor egy tehervonat siklott ki, a balesetben két mozdonyvezető életét vesztette.

Az 1E jelzésű országúton, Barcarzsnyó és Brassópojána között szintén leállt a forgalom, miután az erős szél két fenyőt döntött az útra. A közlekedésrendészet emberei kerülőutakra terelik az országút Barcarzsnyó és Brassópojána közötti szakasza irányába haladókat.

A Brassó Megyei Rendőrség szóvivője, Marin Ionuţ azt mondta, az említett szakasz nem járható. Az egyik fenyőt már leemelték az útról, a másikat azonban hatalmas mérete miatt előbb fel kell darabolni, csak azután lehet elvinni.

Hirdetés