(Be)sodró világzenével vár Méra előmajálisozni

Erdély első és egyetlen világzenei csűrfesztiválja április 29-én a Besh o droM-mal, valamint gyermekprogramokkal és táncházzal melegíti be a csűrszínpadot.
Hirdetés

A Méra World Music fesztivál szervezői április utolsó szombatján megnyitják a Szarka telket, hogy koncertekkel, kulturális- és gyerekprogramokkal hangolják a világzene szerelmeseit a júliusi fesztiválra. A Méra Évad keretében április 29-én 20 órától a Besh o droM (HU) lép a csűrszínpadra.

A magyar, balkáni, cigány és közel-keleti tradicionális dallamokat modern zenével ötvöző zenekar fellépése mellett egész napos gyermekprogrammal és éjszakába nyúló táncházzal is készülnek a szervezők.

A teljes program ingyenes a 12 év alatti gyermekeknek. A majálisi programra a belépő 20 RON, fesztiválbérlettel ingyenes. Koncertjegyek és akciós fesztiválbérlet (99 RON) a helyszínen, az info pontnál válthatók.

A Méra World Music fesztiválra idén július utolsó hétvégéjén (július 27–30. között) kerül sor. A szervezők különleges élményekkel és egyedi fesztiválhelyszínnel várnak kicsiket és nagyokat.

Hirdetés

Színpadra lépnek a magyarországi világzene legismertebb muzsikusai (Pál István Szalonna, Balogh Kálmán, Bede Péter, Both Miklós, Gombai Tamás, Doór Róbert, Mester László, Lakatos Róbert, valamint Herczku Ágnes és Korpás Éva) a Rendhagyó Prímástalálkozó formációval.

A Brigan (IT) zenekar hozza Mérára a napsütést és igazi mediterrán hangulatot. A Beltaine (PL) zenészei a hagyományos kelta zenét szövik bele 21. századi hétköznapokba. A Fanfara Transilvania (RO) a dzsessz, funk és reggae ütemeknek ad csalhatatlan balkáni ízt. Fesztiválbérletek most még akciós áron, 119 RON-ért kaphatók.

Hirdetés