Zsúfoltság a határon és Bukarest felé

Megint mindenki egyszerre menne haza.
Hirdetés
Akár másfél órát is várakozni kell ma Románia nyugati határátkelőin az átlépésre, a határrendészet nem győzi a munkát, amit a vakációról visszautazók elindulása jelent – írja a Mediafax hírügynökség. 
 
A legzsúfoltabb a nagycsanádi átkelő, ott két órát kell várakozni. Nagylakon bár kilenc sávon engedik az autókat, hétfő délre másfél órára nőtt a várakozási idő. Volt olyan utas, aki szóvá tette, hogy bezzeg amikor nagypénteken a belügyminiszter meglátogatta a határátkelőt, kevesebb mint öt perc alatt be lehetett lépni Romániába. 
 
Nagylaknál azért tudják most kilenc sávra terelni a kilépni szándékozókat, mert Magyarországon kamionstop van érvényben az ünnepek alatt – tudatta Mihaela Leş, az Arad megyei határrendészet szóvivője.
 
A Bihar megyei Borsnál félóra a várakozási idő a kilépési oldalon, Székelyhídon 50 perc, a Szatmár megyei Csanálosnál és Peténél 70 perc. A határrendészet a zsúfoltság elkerülése érdekében összes átkelő használatát javasolja.
 
Az ország közepén is zsúfoltak az utak, Brassó megyében például emiatt a DN1A jelzésű útra kellett terelni a forgalmat a DN1 jelzésű, Prahova völgyén Bukarest fele haladó országútról, ahol főként Azuga és Bustény között torlódtak fel a gépjárművek. 
 
A közúti rendőrség becslése szerint a nap második felében zsúfolttá válnak a Bukarestet Alexandria, Buzău és Piteşti felől megközelítő országutak is. A Piteşti–Bukarest autópályán pedig nagyfokú elővigyázatosságra intenek, egyes szakaszain ugyanis ömlik a záporeső.

Hirdetés