Ismét több tucatnyi határsértőt fogtak el

Nyugat-Európába igyekeztek volna, természetesen.
Hirdetés

Az utóbbi 24 órában 38 illegális bevándorlót fogtak el a szerb-román határ közelében a temesvári határrendészek és csendőrök.

A temesvári határrendészet tájékoztatása szerint Komornok, Agadics, Varadia, Doklény, Alsóvarány és Forotik határmenti települések közelében több csoportot is feltartóztattak a rendőrök és csendőrök, akik a szerb határ felől érkeztek, és nem tudták megindokolni jelenlétüket a térségben.

A határrendészetre bekísért 35 személy közül 31-en nagykorúak, 18 és 75 év közötti pakisztáni és iraki állampolgárok, akik saját bevallásuk szerint egy nyugat-európai országba akartak eljutni Románián keresztül. Négy, 2 és 17 év közötti kiskorú is van közöttük.

Temesbökeny közelében további három pakisztáni férfit tartóztattak fel a határrendőrök, akik szintén Szerbiából szöktek át, és Nyugat-Európába akartak eljutni.

A határsértők ellen eljárás indult, és felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal, hogy közösen vizsgálják ki a történteket és életbe léptessék a visszafogadási egyezményt.

Hirdetés