Szelfizz egy műemlékkel!

Aki nem tudta volna: közeleg a Műemléki Világnap.
Hirdetés

Több mint harminc éve ünneplik a Műemléki Világnapot, mégpedig április 18-án. A kolozsvári Korzo Egyesület idén is szeretné „játékosan közvetlenné tenni” a kapcsolatot az épített örökség és az emberek között.

Úgyhogy idén is meghirdetik a Szelfizz egy műemlékkel! akciót, amelynek lényege, megnevezéséből kikövetkeztethetően, hogy veszel egy fotózásra alkalmas készüléket, odaállsz egy szívednek kedves műemlék elé és szelfizel egyet. A szelfit aztán közzéteszed a Facebookon vagy az Instagramon. Figyelem: a közzétett szelfik leírásában szerepeljen az emlék megnevezése, helyszíne, illetve a #loveheritage és a #korzo hashtagek. Akik ilyen módon megmutatják magukat kedvenc épületükkel, szobrukkal, terükkel április 18-23. között, korzós ajándékban részesülhetnek.

És ez még nem minden: április 18-án a Korzo Egyesület honlapján részt vehetünk egy egész napos játékban, amelynek keretében érdekességeket fognak elárulni több kolozsvári épületről, ezekhez pedig kérdések, feladványok kapcsolódnak majd. A helyesen válaszolók között ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A nyeremények között szatyrok, jegyzetfüzetek, A 700 éves város munkafüzet és sétaultaványok szerepelnek – írják közleményükben a Korzo-lányok.
 

Hirdetés