Terepmotorokat loptak egy aradi versenyről

Annak a szállodának a parkolójából, ahol megszálltak a versenyzők.
Hirdetés
Hat terep-motorkerékpárt loptak el az Arad megyei King of the Hill versenyre érkező sportolóktól. A terepmotoros idénynyitó versenyre érkező sportolók motorkerékpárjait az Arad megyei Gyorok településről lopták el egy hotel parkolójából, ahol megszálltak a versenyzők. 
 
Pénteken nyomozásba kezdett az Arad megyei rendőr-felügyelőség – tájékoztatatta Lorena Radu rendőrségi szóvivő az Agerpres hírügynökséget. 
 
Az idézett forrás szerint a lopásra valószínűleg éjjel 4 és 7 óra között került sor, a hat eltulajdonított motorkerékpár összértéke megközelíti a 400 000 eurót. Az előzetes nyomozás során kiderült, hogy a tolvajok megrendelésre dolgozhattak, kevés nyomot hagytak maguk után, és annak ellenére, hogy a szállodában sok megfigyelő-kamera van, a felvételek nem nyújtanak sok támpontot a nyomozóknak. 
 
Rendszerint jól őrzött, biztonságos helyen tárolják a versenyek előtt a motorbicikliket, azonban néhány versenyző késő éjjel érkezett a településre, így a hotel előtt vagy az udvaron, a járművekben hagyták a motorkerékpárokat. 
 
Három motorkerékpár magyarországi versenyzőké volt. Ők bejelentették, hogy kétmillió forintos jutalomban részesítik a nyomravezető személyeket. 
 
Az ötödik King of the Hill verseny aradi etapja, amely az országos terepmotor bajnokságot nyitja, egyben a Balkán bajnokság első etapja, és a Hard Enduro vilábajnokság negyedik fordulója is. 
 
A verseny pénteken kezdődött. A 20 országból érkező 462 versenyző az egykori Vörös Trikó gyár telkén kialakított pályán mérte össze tudását Aradon.

Hirdetés