Szerző: Főtér.ro
2017. április 3. hétfő, 16:45
„Miért veritek az asszonyt vagy a lányt? Nem tudod szépen kifejezni magad?!”

Az RMDSZ Nőszervezetének legújabb videójában maga a szövetség ügyvezető elnöke sürgeti az „egyenes beszédet” a nők elleni erőszakkal kapcsolatban. Porcsalmi – baljós hangulatú háttérzenére – csuklyás aszfaltbetyárként szólítja meg a nőverő „nagyfiúkat” – és az „igazi férfiakat” is, hogy szóljanak közbe, ha azt látják, hogy bántanak egy nőt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az RMDSZ Nőszervezete NEEEM – Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom néven március 8-án tájékoztató kampányt indított abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a nők bántalmazásának elfogadhatatlanságára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20476
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.