Szerző: Főtér.ro
2017. április 3. hétfő, 16:45
„Miért veritek az asszonyt vagy a lányt? Nem tudod szépen kifejezni magad?!”

Az RMDSZ Nőszervezetének legújabb videójában maga a szövetség ügyvezető elnöke sürgeti az „egyenes beszédet” a nők elleni erőszakkal kapcsolatban. Porcsalmi – baljós hangulatú háttérzenére – csuklyás aszfaltbetyárként szólítja meg a nőverő „nagyfiúkat” – és az „igazi férfiakat” is, hogy szóljanak közbe, ha azt látják, hogy bántanak egy nőt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az RMDSZ Nőszervezete NEEEM – Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom néven március 8-án tájékoztató kampányt indított abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a nők bántalmazásának elfogadhatatlanságára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20476
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.