Dedós szintre süllyeszti a politizálást a szenátusban Şerban Nicolae

Korpásodás és izzadás miatt cikizte a szenátus házbizottsági ülésén az USR képviselőit.
Hirdetés

Kivonultak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői a szenátus hétfői házbizottsági üléséről, mert szerintük Şerban Nicolae szociáldemokrata szenátor megsértette a testület alelnökét, Mihai Goţiut. Bár a politikus nem akarta szó szerint idézni, a felsőház jogi bizottságának elnöki tisztségét betöltő Şerban Nicolae szavait, mert azokat úgyis rögzítették a jegyzőkönyvben, a sajtónak névtelenül nyilatkozó politikusok elmondták: a PSD politikusa sértő megjegyzéseket tett Mihai Goţiu és Nicuşor Dan kinézetére és ápoltságára.

Goțiut undorítónak nevezte korpásodása miatt, és megjegyzéseket tett arra, hogy alszik a gyűléseken, Nicuşor Dant pedig „váladékozása” miatt cikizte.

„Tiltakozásomat fejeztem ki az ellen, hogy a szenátus alelnöke – talán azért, mert néha alszik a plénumban – (…) megengedte magának, hogy hazugságokat állítson rólam. Ennyi történt, semmi több. Én azt hiszem, hogy a szenátusban és a parlamentben az otthoni hét év alapvető követelmény kellene hogy legyen, anélkül, hogy külön leckékre lenne szükség” – mondta Şerban Nicolae a házbizottság ülését követően. 

Az USR-s politikus elmondása szerint Şerban Nicolae nem nevezte meg őt, amikor sértő megjegyzéseit tette, de ő is, és többen a teremből úgy értelmezték, hogy Goţiu a sértések céltáblája. Ő azonban nem juthatott szóhoz, mert Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke kikapcsolta a mikrofonját, ami az USR-s honatya szerint a „visszaélés a többség részéről.”

Mihai Goţiu kijelentette, írásbeli panaszt nyújt be a történtekről a felsőház vezetőségéhez. Şerban Nicolaet valószínűleg az zavarta, hogy múlt heti sajtótájékoztatóján a „korruptak ügyvédjének” nevezte őt, ugyanis „mindenki által ismert tény, hogy Şerban Nicolae volt a Cătălin Voicu védője” – mondta Goţiu.

Hirdetés