Szenzáció! Akár 90 kilométernyi autópálya is elkészülhet idén

De azért ne izzítsuk túl a motorokat.
Hirdetés

Romániában az idén 90 kilométer autópályát nyithatnak meg – közölte szerdán Ștefan Ioniță, a közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalat vezérigazgatója.

Ioniță egy bukaresti közlekedési konferencián elmondta, az idén átadtak már 15 kilométert a dél-erdélyi autópálya Lugos és Déva közötti részéből. Az év hátralevő részében a hatóságok tervei szerint ugyanott az összesen mintegy 44 kilométer hosszú 3-as és 4-es szakaszt is átadják a forgalomnak.

Ioniță közlése szerint a Torda és Szászsebes közötti autópálya 3-as és 4-es szakasza is elkészül, ami összesen 29 kilométer. A Torda-Szászsebes összesen négy szakaszra van osztva. Ez köti össze az észak-erdélyi autósztráda 52 kilométer hosszú, Gyalu és Aranyosgyéres között megépült szakaszát az uniós pénzekből nagymértékben már megépített dél-erdélyi autópályával, amely a Nagylak és Nagyszeben közötti nyomvonalon halad.

A hatóságok az idén további 3,3 kilométer autópálya befejezését tervezik, hogy bekössék Bukarestet a főváros és Ploiești között megépült A3-as autópályába.

Romániában jelenleg 748 kilométer autópálya van.
 

Hirdetés