Kolozsvár e-ügyintézésben is jobban teljesít

Országos premier Kolozsváron: áprilistól az önkormányzat elektronikus formában is kiállítja a városrendészeti bizonylatokat, így csökkentve a városházi bürokráciát.
Hirdetés

Kolozsvár lesz az első város Romániában, ahol az állampolgárok mentesülnek a pénztárablakok előtti sorbanállás és az ügyintézőkkel való kapcsolatfelvétel terhe alól, mivel áprilistól egy számítógép is elegendő ahhoz, hogy kézhez – pontosabban géphez – kapják a városrendészeti bizonylatokat. Erről Emil Boc polgármester a Cluj Innovation Days (innovációs napok) nevű rendezvény egyik konferenciáján beszélt csütörtökön.

A közlekedéssel, telephely-engedélyezéssel, közterület-használattal, építési engedélyekkel, stb. kapcsolatos bizonylatok kiállítására, meghosszabbítására egyaránt lehetőséget biztosítanak majd elektronikus formában is. Ehhez mindenekelőtt a felhasználók aláírásának digitalizálására lesz szükség, ami ha bekerül a városháza adatbázisába, idővel más típusú ügyintézést is megkönnyít majd.

Emellett az önkormányzat természetesen továbbra is biztosítja többek között az adó- és illetékbefizetés online intézését is.

Hirdetés