Horváth Anna bocsánatot kért

Mégpedig Czirmay Zoltántól, mert egyedül vitte el a március 15-i zászlóbalhét.
Hirdetés
Nyilvánosan bocsánatot kért Horváth Anna, Kolozsvár lemondott alpolgármestere Czirmay Zoltántól, aki a március 15-i felvonulás szervezőjeként felügyelte a rendezvényt, illetve két nappal korábban egyeztetett a csendőrséggel.
 
Horváth Anna úgy véli, hogy a főszervező RMDSZ kolozsvári szervezetének elnökeként Czirmayval közösen kellett volna, hogy résztvegyen az egyeztetésen a csendőrséggel. Azért kér most bocsánatot, mert ezt elmulasztotta, ennek következtében pedig Czirmay Zoltánt érte az Erdély-zászló(sok) eltávolítása és megbírságolása miatti „szitkozódás, megbélyegzés, vádaskodás, számonkérés áradata”. 
 
Horváth Annának épp március 15-re tűzte ki a bíróság az ellene indított korrupciós per újabb tárgyalási fordulóját, mostani bocsánatkérésében utal arra, hogy szándékaitól eltérő tényezők is beleszólnak a programjába.
 
Horváth bevallása szerint alig két éve, de egyenes embernek ismerte meg Czirmayt, aki végző Sapientiás diákként szállt be az akkor újjászerveződő városi RMDSZ ügyvezető csapatába, és még nem volt ideje megedződni az „alattomos államhatalmi eljárásokkal” szemben. A volt alpolgármester szerint a fiatal közösségi szervező „az idei március 15-e levezénylőjeként méltánytalan össztűz áldozata” lett.
 
A március 15-i zászlóbalhé általunk összerakott eseménysora szerint a csendőrség azért hivatkozhatott a szervezőkre, amikor bevonatta az Erdély-zászlókat a felvonuláson, illetve bírságolta meg azokat, akik nem voltak hajlandók bevonni vagy elhagyni a felvonulást, mert a két nappal korábbi egyeztetésen nem tették világossá a szervezők számára, milyen jogalappal kérik az Erdély-zászlók eltávolítását, és a szervezők anélkül fogadták el a csendőrség közlését, hogy erre magyarázatot követeltek volna.

Hirdetés