Nagy-Britanniában született a londoni merénylő

És az elhárítás is ismerte szélsőséges nézetei miatt.
Hirdetés

Nagy-Britanniában született brit állampolgár az a merénylő, aki szerdán három embert – köztük eg rendőrt – meggyilkolt Londonban, a brit parlament mellett, majd a rendőrök vele is végeztek – közölte csütörtökön a parlamentben Theresa May brit miniszterelnök.

A kormányfő azt is elmondta, hogy a brit elhárítás (MI5) néhány éve vizsgálatot folytatott ellene szélsőséges nézetei miatt.

„Ami történt, minket is lesújt. Egy terrorista szerdán válogatás nélkül élte ki a dühét ártatlan gyerekeken, nőkön, férfiakon” – ismertette a brit miniszterelnök. A sérültek között különféle nemzetiségű emberek vannak. Három francia, két román, négy dél-koreai, egy olasz, egy amerikai és két görög állampolgár.

Közölte, hogy nem módosítanak a szerdán elrendelt biztonsági készültségen. „A terrorszint súlyos, ez azt jelenti, hogy a jövőben is előfordulhat támadás” – mondta a parlamentben.

Hirdetés

Theresa May elmondta, hogy a nyomozás folyamatban van, az elmúlt éjszaka során hat címen történt házkutatás és összesen nyolc embert tartoztattak le Londonban és Birminghamban.

Nem tudtak minket elhallgattatni, ülésezik a ház. Nem félünk, határozottságunk a terrorizmussal szemben soha nem fog meginogni – mondta.

Hirdetés