Ingatlanspekulánsok állnak a szatmári McDonald’s útjába?

Meggyűlik a baja Szatmárnak az ingatlanüzérekkel. A polgármester „totális háborút” ígér.
Hirdetés

Ingatlanüzérek bírósági eljárással próbálnak megakadályozni Szatmárnémetiben két nagy beruházást – nyilatkozta szerdán Kereskényi Gábor polgármester, aki „totális háborút” hirdet ellenük. A városvezető szerint egy bevásárlóközpont (NEPI) és egy gyorsétterem (McDonald’s) építését kezdeményezték, azonban bizonyos személyek kifogást emeltek a bíróságon a telkek visszaszolgáltatásának módja ellen.

„Megalapozott a gyanú, hogy Szatmárnémeti régi ismerőseiről van szó, ingatlanüzérekről, akik most 80 éves idős embereken keresztül próbálják megszerezni a telkeket, amelyek az önkormányzat tulajdonát képezik, és amelyekre befektetéseket terveztünk. Az üzenetünk nagyon egyértelmű, megyünk tovább, támogatjuk a befektetőket, és ha kell, totális háborút hirdetünk a beruházásokat akadályozni próbáló spekulánsok ellen. (…) Nem nyerhetnek, de késleltethetik a beruházások elkezdését” – magyarázta Kereskényi.

A polgármester mindenkit arról biztosított, hogy jogászaik keresik a megoldást az ingatlanüzérek kéréseinek elutasítására és az építkezési engedélyek kibocsátására.  

Hirdetés