Az USR-nek is szúrja a szemét Ionuţ Ţene munkássága

Kolozs megyei szenátoruk nyílt levelet írt Emil Bocnak.
Hirdetés

Aki a szabadidejében új-vasgárdista vagy neonáci, munkaidőben nem lehet hippi – írja Emil Bochoz intézett nyílt levelében Mihai Goţiu Kolozs megyei USR-szenátor annak kapcsán, hogy az utóbbi napokban civil front alakult ki Ionuţ Ţene, a kolozsvári városháza alkalmazottja ellen, aki egyben az ultranacionalista napocanews.ro portál vezető publicistája is.

Goţiu arra figyelmeztet, hogy az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején – amikor Gheorghe Funar és köre vezette Kolozsvárt – állandó, mesterségesen szított és fenntartott feszültség volt a helyi nemzeti és vallási közösségek között, de az utóbbi évek során javulni látszik a helyzet. Ez Emil Boc számára történelmi esélyt jelenthet arra, hogy az a polgármester legyen, akinek az idején ténylegesen megbékélnek egymással a helyi közösségek. Csakhogy ezt nagyban akadályozhatja, ha a városvezető diszkriminatív eszméket terjesztő személyeket nevez ki vezető tisztségekbe, mivel az ebből eredő feszültségek és konfliktusok így a polgármester és a helyi adminisztráció hitelét rontják – írja az USR-szenátor.

Goţiu annak kapcsán írt nyílt levelet Bocnak, hogy az utóbbi napokban felröppent híresztelések szerint Emil Boc polgármester a portálján soviniszta, legionárius és ortodox fundamentalista eszméket terjesztő Ionuţ Ţenét tervezi kinevezni a városháza oktatási, kulturális, egyházi és sportügyekkel foglalkozó szakosztályának vezetőjévé.

Ţene kinevezése ellen civil petíció indult, a Neuer Weg jogvédő civil szervezet pedig több intézménynél is feljelentette Ionuţ Ţenét és Emil Bocot.

Hirdetés