Igazság, szolgáltatás
béel
2017. március 21. kedd, 13:43
Befolyással üzérkedés miatt.

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Temes megyei törvényszék Nicolae Petru Ioţcu volt Arad megyei tanácselnököt. Az ítélet nem jogerős.

Ioţcut befolyással üzérkedés miatt ítélték négy év letöltendő szabadságvesztésre, ugyanakkor 35.000 lej és 10.000 euró elkobozását is elrendelte a törvényszék. Ugyanabban az ügyben az Arad megyei tanács egyik volt igazgatóját két év felfüggesztett börtönbüntetésre, egy cég ügyvezetőjét pedig egy év, kilenc hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

Az Arad megyei tanács volt elnökét az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) állította bíróság elé, miután 2015 júliusában rajtakapták, hogy 10.000 eurót, korábban pedig 35.000 lejt fogadott el, cserében pedig elősegítette bizonyos projektek megvalósítását.

A Temes megyei törvényszék ítélete nem jogerős, megtámadható az ítélethirdetéstől számított 10 napon belül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20269
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.