Igazság, szolgáltatás
béel
2017. március 21. kedd, 13:43
Befolyással üzérkedés miatt.

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Temes megyei törvényszék Nicolae Petru Ioţcu volt Arad megyei tanácselnököt. Az ítélet nem jogerős.

Ioţcut befolyással üzérkedés miatt ítélték négy év letöltendő szabadságvesztésre, ugyanakkor 35.000 lej és 10.000 euró elkobozását is elrendelte a törvényszék. Ugyanabban az ügyben az Arad megyei tanács egyik volt igazgatóját két év felfüggesztett börtönbüntetésre, egy cég ügyvezetőjét pedig egy év, kilenc hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

Az Arad megyei tanács volt elnökét az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) állította bíróság elé, miután 2015 júliusában rajtakapták, hogy 10.000 eurót, korábban pedig 35.000 lejt fogadott el, cserében pedig elősegítette bizonyos projektek megvalósítását.

A Temes megyei törvényszék ítélete nem jogerős, megtámadható az ítélethirdetéstől számított 10 napon belül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20269
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.