A fegyverrel fenyegetőző PSD-s képviselő bevallotta: hazudott

Mármint, amikor azt mondta, hogy fegyver van nála és nem fél azt használni a bukaresti tüntetők ellen.
Hirdetés

A múlt hét két messze hangzó politikusi marhaság kapcsán vált híressé a hazai közéletben. Az egyik, ugye, Lia Olguța Vasilescu szociáldemokrata munkaügyi miniszter dupla nyelvmestervágása (itt meg itt) az ENSZ-ben, a másik pedig Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő, a bukaresti tüntetőkre, vízágyúkra és fegyverhasználatra vonatkozó orális ámokfutása.

Nos, időközben a hatósági gépezetek beindultak Rădulescu ügyében: a rendőrség vizsgálódni kezdett, aztán a legfőbb ügyészség hivatalból bűnvádi eljárást indított a Rambo-képviselő nyilatkozatai ügyében.

A kihallgatások során Rădulescu azt nyilatkozta az ügyészeknek, hogy nagyon idegesítették az Adevărul újságíróinak kérdései, ezért blöffölt ama bizonyos AKM karabéllyal kapcsolatban, de igazából egy szava sem volt igaz. Vagyis vagánykodott. Vagyis hazudott. Ahogy tetszik.

Mellesleg, a rendőrség elkobozta az ominózus AKM karabélyt, amely gyűjteményi fegyvernek minősül (vagyis nem lehet vele lőni), viszont egy biztonsági szerkezet hiányzott róla.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselőt másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, korrupció bűncselekménye miatt.

Hirdetés