A hétfői menü: szél, havazás, havas eső

Tél a tavaszban.
Hirdetés

A hegyvidéki térségekben erős szélre és havazásra, Máramarosban és Erdélyben havas esőre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság. A tájékoztatás vasárnap estétől hétfő délutánig érvényes.

A meteorológusok szerint vasárnap 20 órától hétfőn 17 óráig havazásra kell számítani a hegyvidéki térségekben. A szél is megélénkül, 55-65, helyenként akár 80 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

Az ország más területein is felerősödik a szél hétfőn, főleg a dél-nyugati országrészben. Nyugaton, a központi megyékben és északon esni fog, Máramarosban és Erdélyben havas esőre kell számítani.

Az előrejelzések szerint március 19-én 20 óráig a Bánságban, a Déli-Kárpátok és a Keleti-Kárpátok szomszédságában fekvő 21 megyében erős széllökésekre lehet számítani, 60-70 km/h-s széllökések is lehetségesek. Időszakosan eső, havas eső is előfordulhat, a lehulló csapadék mennyisége helyenként eléri a 15-20 litert négyzetméterenként.

Hirdetés

Sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben Maros, Hargita, Kovászna, Szatmár, Máramaros, Brassó, Fehér, Hunyad megyékben, de Neamţ, Bákó, Botoşani, Suceava, Vrancea, Buzău, Argeş, Gorj, Mehedinţi, valamint Krassó-Szörény megyékben is.

A meteorológiai szolgálat szerint vasárnap az ország egész területén szeles időjárásra lehet számítani.

Hirdetés