Zajlik a hajtóvadászat a nagyváradi gyilkosság elkövetője ellen

Nyoma veszett a volt barátnőjét fejbe lövő férfinak.
Hirdetés

Csütörtökön is tart a hajtóvadászat Nagyváradon a szerdai gyilkosság elkövetője után: a rendőrség nyomkövető kutyákkal fésüli át a várost azon a környéken, ahol az elkövető otthagyta az autóját, benne az agyonlőtt exbarátnőjével.

Mint arról beszámoltunk, a férfi szerdán délelőtt egy csokor virággal érkezett volt barátnője házához, amikor azonban megjelent annak új barátja, fegyvert rántott, és több lövést leadva megsebesítette a másik férfit, aki elmenekült.

Az elkövető ezután betuszkolta a 24 éves nőt az autóba, majd elhajtott. A BMW márkájú gépkocsit később a város szélén találták meg, benne a fejbe lőtt nővel.

A rendőrség szerint megtörténhet, hogy a férfi is megsérült, mivel az autóban a meggyilkolt áldozat vére mellett más vérnyomokat is találtak.

Az elkövető ellen egyébként országos körözést adtak ki.

A keresett személy Adrian Hladii, nagyváradi illetőségű, 38 éves, 173 centiméter magas, robosztus testalkatú, fekete hajú, barna szemű. A helyi sajtó szerint az elkövető közismert alvilági alak, aki „kisstílű striciként” ismert, de 2006-ban többrendbeli lopás miatt is állt már bíróság elé – igaz, akkor felmentették. Áldozata viszont egy rendőrtiszt lánya.

Hirdetés

A Bihar megyei rendőrök nagy erőkkel keresik. Országos körözést adtak ki és határátlépési tilalmat rendeltek el ellene.

Felvették a kapcsolatot a szomszédos megyék és magyarországi kollégáikkal. Országúti szűrőakciókat szerveznek, nyomkereső kutyákat is bevetettek.

Felkérik az állampolgárokat, hogyha bármilyen információval rendelkeznek erről a személyről, értesítsék a legközelebbi rendőrőrsöt, vagy tegyenek bejelentést a 112-es ingyenesen hívható telefonszámon.

Hirdetés