Nem mindegy, kinek nagyobb
Timi
2017. március 14. kedd, 15:29
A PSD-ALDE-RMDSZ-szövetség benyújtotta fizetésemelés tervezetét a parlamentben, nehogy már egyes önkormányzati alkalmazottaknak nagyobb legyen a fizetése, mint a polgármesternek.
A PSD-ALDE koalíció és az RMDSZ közösen nyújtotta be kedden a parlamentben a helyi és megyei önkormányzati elöljárók fizetésének emeléséről szóló tervezetet. Ennek értelmében 30 százalékkal növelnék a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök járandóságát.
 
A kezdeményezők azzal indokolják a fizetésemelés szükségességét, hogy egy intézményvezetőnek nem lehet kisebb a fizetése, mint bármely más önkormányzati alkalmazottnak, márpedig a közbérek emelésével ez a helyzet állt elő.
 
A képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke, Adrian Solomon elmondta: a tervezetet elküldték a kormánynak is annak kiszámítására, hogy a béremelés milyen hatással lesz az állami költségvetésre. Azért ragaszkodtak a 30 százalékhoz, mert a helyi közigazgatásban dolgozók bérét 20 százalékkal emelték, és ha a polgármesterekét 30  százalékkal emelik, valamennyire kiegyenlítődik a fizetéshelyzet.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20160
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.