Nem mindegy, kinek nagyobb
Timi
2017. március 14. kedd, 15:29
A PSD-ALDE-RMDSZ-szövetség benyújtotta fizetésemelés tervezetét a parlamentben, nehogy már egyes önkormányzati alkalmazottaknak nagyobb legyen a fizetése, mint a polgármesternek.
A PSD-ALDE koalíció és az RMDSZ közösen nyújtotta be kedden a parlamentben a helyi és megyei önkormányzati elöljárók fizetésének emeléséről szóló tervezetet. Ennek értelmében 30 százalékkal növelnék a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök járandóságát.
 
A kezdeményezők azzal indokolják a fizetésemelés szükségességét, hogy egy intézményvezetőnek nem lehet kisebb a fizetése, mint bármely más önkormányzati alkalmazottnak, márpedig a közbérek emelésével ez a helyzet állt elő.
 
A képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke, Adrian Solomon elmondta: a tervezetet elküldték a kormánynak is annak kiszámítására, hogy a béremelés milyen hatással lesz az állami költségvetésre. Azért ragaszkodtak a 30 százalékhoz, mert a helyi közigazgatásban dolgozók bérét 20 százalékkal emelték, és ha a polgármesterekét 30  százalékkal emelik, valamennyire kiegyenlítődik a fizetéshelyzet.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20160
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.