kukucs!
csubakka
2017. március 14. kedd, 14:38
Persze vagyunk annyira mocskok, hogy nem mutatjuk meg a címoldalon.

A magyar Országgyűlésben hétfőn zajlott áderválasztás államfőválasztáson részt vettek a Magyarország határain kívül élő magyarok politikai képviselői is, mégpedig külön páholyban.

Brenzovics László (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség), Biró Zsolt (Magyar Polgári Párt), Pásztor István (Vajdasági Magyar Szövetség), Kelemen Hunor (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) és Menyhárt József (felvidéki Magyar Közösség Pártja) úgy gondolta, hogy ezt az alkalmat csoportos szelfin is meg kell örökíteni. Úgy is lett, az eredmény alább megcsodálható:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20159
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.