A rendőrségnek magyarázkodhat az utcai lövöldözésről ábrándozó PSD-s Rambo

Remélhetőleg nem tör ki a sztálinizmus vagy hitlerizmus az országban, különben előveszi a Kalasnyikovot.
Hirdetés

Hivatalból vizsgálatot indított az Argeş megyei rendőrség, miután Cătălin Rădulescu PSD-képviselő egy interjúban azt mondta hétfőn: van otthon egy Kalasnyikovja és szükség esetén használni is fogja.

A rendőrség közölte: ellenőrzésekbe kezdett, miután „egy közszereplő azt nyilatkozta a nyilvánosság előtt, hogy tűzfegyvert használt.”

Rădulescu egyébként állítása szerint 150 halálos fenyegetést kapott, miután megjelent a vele készült interjú az Adevărulban.

„A interjú után 150 halálos fenyegetést kaptam. (…)Ezért ma reggel felhívtam az ügyvédeimet, és bűnvádi feljelentést tettem, mert a 150 személynek ismerem a nevét, és a Büntető törvénykönyv szerint 3-tól 5 évig terjedő börtönbüntetés róható ki a halálos fenyegetés miatt” – mondta kedden a parlamentben.

Hirdetés

Cătălin Rădulescu azt is kijelentette: fegyvergyűjtő, és – habár életében nem sütött el még fegyvert – ha újra „kommunizmus, sztálinizmus, hitlerizmus vagy valami hasonló” ütné fel a fejét az országban, ő „fegyverrel megy ki az utcára”.

„A forradalom alatt is így mentem ki az utcára, a kommunista rezsim ellen, akkor is azokért az eszmékért harcoltam, mint amiért most harcolok: az emberi szabadságért és jogokért.” – mondta a szociáldemokrata képviselő.

Hirdetés