Visszavonja a korruptaknak kedvező módosító javaslatait Șerban Nicolae

Pedig olyan jó ötletnek tűnt.
Hirdetés

Újabb csalódás érte mindazon, korrupció miatt elítélt politikusokat és üzletembereket, akik abban reménykedtek, hogy az új kormány hivatalba lépése után gyorsan kikerülnek a börtönből.

Bár  Șerban Nicolae, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke mindent megtett ennek érdekében, hiszen a kormány által kidolgozott, a részleges közkegyelemről szóló törvénytervezethez olyan módosítást nyújtott be, amely a korrupció miatt elítélt személyekre is kiterjesztette volna annak hatályát, most úgy tűnik, a közfelháborodás miatt ennek a kezdeményezésnek is lőttek.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke hétfőn bejelentette: a nap folyamán beszélt Nicolaéval, aki vissza fogja vonni a módosító indítványt.

Nem sokkal később maga Nicolae is kiállt a nyilvánosság elé, és közölte: hajlandó visszavonni a tervezetet. Ugyanakkor azt is megjegyezte, annak célja nem az volt, hogy a korruptaknak kedvezzen.

Hirdetés

Ezzel szemben a tervezet a bűnpártolás, a vesztegetés elfogadása, a vesztegetés, a hivatali visszaélés valamint az összeférhetetlenség miatt elítélt személyek számára is biztosítaná a lehetőséget, hogy hamarabb elhagyják a börtönt.

A kormány egyébként a börtönök túlzsúfoltságával indokolja a közkegyelmi tervezet szükségességét.

Hirdetés