Musai-Muszáj: ha nincs többnyelvű tábla, Boc ne fárassza magát március 15-én

Ne fellebbezzen a bírósági döntés ellen – kérik a kolozsvári civilek.
Hirdetés

„Eleget tapsoltunk. Am aplaudat destul. Wir haben ausgeklatscht.” – írja a többnyelvűségért harcoló kolozsvári Musai-Muszáj civil csoport Emil Boc polgármesternek a Facebook-on.

Március 15. közeledtével a civilek három nyelven – románul, magyarul és németül – kérik fel a kolozsvári polgármestert, hogy ha a városháza fellebbezni kíván a többnyelvű várostáblák kihelyezését elrendelő bírósági döntés ellen, akkor ne vegyen részt a március 15-i magyar nemzeti ünnepélyen „csak azért, hogy magát fölöslegesen tapsoltassa”.

„Számítunk az Ön jelenlétére március 15-én” – írják, jelezve, hogy a fellebbezés elmaradását tekintik elfogadható lépésnek.

Emil Boc egyébként részt szokott venni a március 15-i kolozsvári ünnepi rendezvényen, ahol minden alkalommal magyarul próbálja köszönteni a résztvevőket – „ionopot chivanoc” –, majd Kolozsvár multikulturalitását, a városvezetés kisebbségek iránti nyitottságát és a különböző nemzetiségek harmonikus együttélését hangsúlyozza.

Hirdetés

A Musai-Muszáj azt is elvárja, hogy a bírósági ítélettől eltérően ne csak románul és magyarul, hanem németül is tüntessék fel Kolozsvár elnevezését a városnévtáblákon.

Boc egyébként kivár annak eldöntésével, hogy a városháza fellebbez-e vagy sem, előbb megvárja a február 21-i ítélet indoklását.

Hirdetés