Most a közkegyelem ellen hívnak tüntetni vasárnap

Mert a korruptak maradjanak csak a börtönben.
Hirdetés

A büntető törvénykönyv módosításának szándékával elfogadott 13-as sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül helyezését követően ismét találtak maguknak okot a tüntetésre a kormánnyal szemben álló polgárok: vasárnapra a részleges közkegyelemről szóló törvénytervezet ellen hívják demonstrálni az embereket a bukaresti kormánypalota elé.

A Korrupció öl Facebook-csoport Álljon meg a játék. Egy demokráciában a korruptak börtönben maradnak címmel vasárnap este hat órára meghirdetett megmozdulás szervezői azzal indokolják a kezdeményezést, hogy a 13-as rendelet most a parlamentben tér vissza, a PSD ugyanis kegyelemben akarja részesíteni a korruptakat – ez a lényege a Șerban Nicolae PSD-s szenátor által a kormány által kidolgozott törvénytervezethez benyújtott módosításoknak.

Vannak azonban gazdasági okok is: a szervezők szerint Romániát olyan csőd fenyegeti, mint Görögországot, mivel Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt ígérte, hogy megduplázzák a havi 4000 lejnél kevesebbet kereső közalkalmazottak bérét.

Ugyancsak vasárnap este hat órától tüntetést szerveznek Temesváron is.

Hirdetés