Turcan: az RMDSZ egyre inkább része a kormánykoalíciónak

Tisztségeket kap, a PSD-ALDE-val szavaz – sorolja a PNL vezetője.
Hirdetés

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke „sajnálattal” tapasztalja, hogy az RMDSZ egyre inkább a kormánykoalíció részévé válik.

„Az, hogy máris tisztségeket kap a kormányban, az, hogy máris bizonyos előnyökről tárgyal a kormányon levő erőkkel, mind azt mutatja, hogy az RMDSZ tokkal-vonóval része lett a PSD-ALDE koalíciónak” – jelentette ki szerdán Turcan.

Mint mondta, reméli, hogy az RMDSZ a barikád jó oldalán állnak majd, ami Románia európai jövőjét és a korrupcióellenes harcot illeti.

Szerdán az RMDSZ a PSD-ALDE-val együtt támogatta egy parlamenti állásfoglalás megszavazását, amely Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök javaslatára bírálta Klaus Iohannis államfőt és a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM), mivel jogkörükkel visszaélve bitorolják kormány felelősségre vonásának jogát, amely az állásfoglalás szerint kizárólag a parlamentet illeti meg. A dokumentumot 203 igen és 94 nem szavazattal fogadták el, a kormánykoalíció pártjain kívül az RMDSZ is megszavazta.

Hirdetés

Az RDMSZ „kormányzati tisztségeinek” emlegetésével Raluca Turcan arra utalhatott, hogy Sorin Grindeanu kormányfő tanácsadójává nevezte ki kedden Borbély Lászlót, az RMDSZ volt politikai alelnökét.

Szintén kedden röppent fel az a híresztelés, hogy a PSD titkos tárgyalásokat folytat az RMDSZ-szel annak kormányra emeléséről. Liviu Dragnea PSD-elnök később cáfolta a sajtóértesüléseket.

Hirdetés