Romániában a nők jobban vezetnek, mint a férfiak

A hölgyek jóval kevesebb közúti balesetet okoznak, mint férfitársaik.
Hirdetés

Ennél jobb hírrel aligha lephette meg a rendőrség a romániai nőket. A román rendőrfelügyelőség (IGPR) adataiból az derül ki ugyanis, hogy a romániai női autóvezetők gyakorlatilag jobban vezetnek, mint a férfiak. A rendőrség szerint a 2016-ban történt súlyos közúti baleseteknek mindössze 11,5%-át okozták női sofőrök.

Ezek közül 15,58%-os gyakorisággal az okozta a balesetet, hogy az autóvezető nem adott előnyt a gyalogátkelőhelyen, 13%-ban az, hogy nem adott előnyt a forgalomban, 11,9%-ban pedig gyorshajtás váltotta ki a szerencsétlenséget.

Településen kívül a női autóvezetők okozta balesetek 12,4%-ának gyorshajtás volt az oka, az esetek 3%-ában a sofőr figyelmét más foglalatosság kötötte le, 2,3%-ban pedig amiatt történt baleset, mert az illető a szembejövő sávon közlekedett.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az autóvezetéshez sok figyelem, felelősségtudat és higgadtság szükséges. A nők bebizonyították, hogy a kormánynál ülve nagyobb mértékben képesek megőrizni ezeket a tulajdonságokat, mint a férfiak – teszi hozzá a rendőrség.
 

Hirdetés