Jogerős: a Kovászna megyei önkormányzat sem használhatja a székely zászlót

Attól persze még ott marad a megyeházán. Egyelőre.
Hirdetés

Jogerős ítéletben erősítette meg a brassói táblabíróság, hogy Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében nem lehet kitűzni a székely zászlót – írja a Székely Hírmondó.

A táblabíróság hétvégén nyilvánossá vált március 2-i döntése nyomán jogerőssé vált a Kovászna Megyei Törvényszék határozata, amely alapfokon helyt adott a prefektus keresetének. Sebastian Cucu azt kifogásolta, hogy a megyei tanács adományként elfogadott Kulcsár-Terza József MPP-s politikustól egy székely zászlót.

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő a Székely Hírmondónak kifejtette, újfent bebizonyosodott az, hogy Románia nem demokratikus állam, és igazuk van azoknak, akik azt állítják, hogy „szekus” országban élünk. „Hiszen manapság azt visznek el, akit éppen akarnak, és olyan ügyeket kaszálnak el, amilyeneket akarnak. Egy jogállamban elképzelhetetlen, hogy egy közösség zászlaját ne lehessen használni”, hangsúlyozta az MPP-s politikus.

Miközben a prefektus peres úton próbálta eltávolíttatni a megyei tanács ülésterméből a székely zászlót, Kulcsár-Terza tavaly novemberben újabb öt, egy-egy amerikai, német, izraeli, magyar és székely zászlót adományozott a megyei önkormányzatnak.
 

Hirdetés