Sorra veszíti el ügyfeleit a Schweighofer

A Hornbach után a Leroy Merlin barkácsáruház sem vesz tőle faanyagot.
Hirdetés
A Hornbach után a Leroy Merlin is megszünteti üzleti kapcsolatát a Holzindustrie Schweighoferrel – közölte ma az áruházlánc. A Schweighofer február 17-én veszítette el az FSC fenntartható erdőgazdálkodásról szóló tanúsítványát, a Bonnban székelő szervezet ugyanis úgy találta, a romániai Schweighofer illegális kitermelésből származó fát is felvásárol a fűrészüzemei számára.
 
A Leroy Merlin hálózata piacvezető Romániában, és nem fog többé olyan cégektől faanyagot vásárolni, amelyek nem rendelkeznek FSC (Forest Stewardship Council) és PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) tanúsítvánnyal – írja a România Curată a cég közleményére hivatkozva. A portál szerint a Leroy Merlin döntése mintegy tíz vállalatot érint.
 
A Leroy Merlin mintegy három hónap alatt szeretné kicserélni az ilyen cégektől érkező termékeket, az időszak alatt új beszállítókat keres.
 
A Hornbach tavaly december 22-én jelentette be, hogy januártól már nem vásárol többé a Schweighofertől gyalult, illetve építkezési faanyagot, és új beszállítót választott.
 
Az FSC tanúsítvány visszavonása után civilek százai írtak a barkácsáruházaknak, hogy ne vásároljanak többé fűrészárut a Schweighofertől a de-click.ro hazai kampányoldal felhívására.

Hirdetés