Erdélyi zenekar is van a „magyar Grammy” jelöltjei között

A Bagossy Brothers Company lehet az év magyar felfedezettje.
Hirdetés

Ákos, Bródy János, Quimby, Rúzsa Magdolna, Hiperkarma, Margaret Island, Pajor Tamás, Jónás Vera Experiment, Halott Pénz, Belau, Lajkó Félix, Palya Bea – csak néhány név az idei Fonogram – Magyar Zenei Díjra különböző kategóriákban felterjesztett előadók közül.

A díjat – amely korábban az Arany Zsiráf Díj nevet viselte – a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Mahasz) közgyűlése 1992-ben.

A Fonogram díj egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon.

A legrangosabb magyarországi zenei díj (amelyet „magyar Grammy-nek” vagy „magyar zenei Oscar-díjnak” is neveznek) átadóját 2017. március 1-én rendezik.

A nagyszabású eseményen a szakma széles körének szavazatai alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó előadóművészek – 18 kategóriában.

Hirdetés

Ami bennünket az átlagnál jobban érdekelhet, hogy az év felfedezettje kategóriában ott a listán a gyergyói Bagossy Brothers Company is, úgyhogy erdélyi jelöltnek is szurkolhatunk a gálán.

A jelöltek teljes listája itt olvasható.
 

Hirdetés