Bedrogozott kiskorú vert halálra egy hajléktalant Kolozsváron

Az eset a Dónát negyedben történt, melyet egy felmérés nemrég az ország legbiztonságosabb lakótelepének kiáltott ki.
Hirdetés

Péntek este a kolozsvári Dónát negyedben hajléktalanokra támadt egy fiatal. A három fedél nélküli férfi az egyik Fântânele utcai tömbház szeméttárolójánál aludt az aznap gyűjtött újrahasznosítható hulladék mellett. Az ismeretlen ekkor támadt rájuk, alaposan megrugdosva őket. Egyikük súlyos koponyasérüléseket szenvedett, amikor az elkövető a betonfalnak rúgta.

Az Evenimentul Zileinek nyilatkozó rendőr szerint az áldozat eszméletét vesztette, de társai azt gondolták, hogy helyrejön, ezért nem kértek segítséget. Szombat reggel azonban látván, hogy nem tér magához, értesítették a rendőrséget. A férfit a sürgősségire, majd az idegsebészeti klinikára szállították, ahol megműtötték, az életét azonban nem sikerült megmenteni. A másik hajléktalant többszörös bordatöréssel vettek kezelésbe az orvosok.

A rendőrség nyomozást indított a támadó azonosítására. Vasárnap az egyik közelben található biztonsági kamera felvételei segítségével sikerült elfogni a mindössze 16 éves elkövetőt, akiről kiderült: tudatmódosító szerek hatása alatt áll a támadás idején.

A kolozsvári bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte gyilkosság és rablás vádjával, ugyanis a rendőrség szerint az elkövető nemcsak megverte a hajléktalanokat, hanem elvette a pénzüket is.    

Hirdetés