Ez lesz az Igazi Csíki Sör új elnevezése

Tiltott, de továbbra is igazi.
Hirdetés

Tiltott Igazi Sör néven forgalmazza ezentúl az Igazi Csíki Sörként híressé és hírhedtté vált termékét a szentsimoni gyártó.

„Mostantól átmenetileg az Igazi Csíki Sör neve Igazi Tiltott Sör lesz! Az üveg tartalma továbbra is változatlan marad” – jelentette be kedden este Facebook-oldalán a Csíki Sör Manufaktúra.

Hétfő este egyébként körülbelül háromszázan vettek részt egy szolidaritási tüntetésen, amelyet Csíkszeredában rendeztek a Szabadság téren. A Székelyhon beszámolója szerint a „Székelynek székely terméket! Szolidaritás a Csíki Sör mellett” című eseményen fellépett a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar és felszólalt többek között Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök, Tőke Ervin EMNP-s önkormányzati képviselő és a Székelyek Világszövetségének nevében Csibi Barna (igen, az Avram Iancu-akasztó).

Szintén hétfőn Budapesten is szolidaritási megmozdulást rendeztek A Munka Becsületéért Alapítvány szervezésében. Az 56-osok terén tartott rendezvényen mintegy ötszázan vettek részt.

A Magyar-Turán Alapítvány is beintett a Heinekennek

Az Igazi Csíki Sör melletti szolidaritás jegyében a Magyar-Turán Alapítvány valamennyi eseményéről, így a Kurultájról, valamint az augusztusi Ősök Napjáról is kitiltja a Heineken termékeit. Közleményük szerint erről az „Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a negyedmillió látogatót vonzó Kurultáj Magyar Törzsi Gyűlést szervező Magyar-Turán Alapítvány vezetése hétfőn döntött”. Az idei Ősök Napjára regisztráló több mint ötven vendéglátóipari egységet írásban értesítik az alapítványi döntésről. (MTI)

Hirdetés