Iordache sorsa meg van pecsételve

Grindeanu mindenképp meneszti a kormányból, ha nem mond le magától. A Btk. módosítását pedig egy külön munkacsoport veszi kézbe.
Hirdetés
Intézményközi munkacsoportot létesít az igazságügyi minisztérium a büntetőjogot módosító új törvénytervezet kidolgozása érdekében – tájékoztat hétfői közleményében a szaktárca. A közlemény szerint a törvényi keretet az Alkotmánybíróság legutóbbi ítéleteivel összhangba hozó tervezet kidolgozása érdekében létesítendő munkacsoportba meghívják az igazságszolgáltatásban dolgozók szakmai szervezetei, a civil társadalom és az akadémiai szféra képviselőit is. 
 
A jelenlegi igazságügyi miniszter valószínűleg nem lesz tagja a munkacsoportnak, vagy legalábbis nem miniszterként, uguyanis le fogja váltani Sorin Grindeanu kormányfő. A miniszterelnök ma délután azt mondta, szerdán vagy csütörtökön dönt Iordache sorsáról, amennyiben maga Iordache nem dönt – miután a parlament elfogadja az idei költségvetést, és lezajlik a PNL és USR kezdeményezte bizalmatlansági indítvány vitája, amelyen szerinte Iordachénak – az utóbbi napok eseményeinek egyik fő szereplőjének – is részt kell vennie. 
 

Ha a parlament megszavazza a bizalmatlansági indítványt, a kormány természetesen lemond, tette hozzá Grindeanu, aki még azt is elárulta, hogy a két ügyész-államtitkár visszahívásával szinte minden vezetői poszt megürült a tárcánál, ezért is kell funkcióban tartsa egyelőre Iordachét. 

Hirdetés