12 millió juh, 12 millió paplan!

A mezőgazdasági miniszter megoldotta a problémát. Nézzük, hogyan.
Hirdetés

Petre Daea (ha valaki nem tudná, ő hazánk mezőgazdasági minisztere) vasárnap egy televíziós műsor vendége volt. Rögtön az elején megjegyezte: 30 napja folyamatosan dolgozik, egyetlen szabadnapja se volt, 142 órát aludt, reggel fél hétkor bent volt a minisztériumban és csak késő este ment haza. Vagy terepre. (Ebből is látszik, hogy a miniszter vágja a számokat.) 

Továbbá kijelentette: ő nem szokott ilyen helyekre járni (mármint a tévébe), csak akkor, ha üzenni valója van az országnak. Lássuk, mit üzent a miniszter úr. Hát ezt: „Van 12 millió juhunk. Három kilónyi gyapjú van egy juhon. Egy paplan mennyi is? Három kiló. Ez 12 millió paplant jelentene Romániában, ezeknek a szegényeknek.” (Világos, nem?)

A zseniális okfejtés hátterében az áll, hogy a kormány gyapjú- és irhabegyűjtő központokat akar létrehozni országszerte, a független befektetési alapból származó finanszírozással.

Szóval, ha valaki azt hinné, baj van a kréta körül Romániában, téved. Lesz itt paplan dosztig, ami alá jól be lehet bújni, ha az ember például szegénynek érzi magát.

Hirdetés