Riposzt?
Jean St'Ay
2017. február 4. szombat, 12:33
A munkaügyi miniszterről van szó, ha valaki nem tudná. És ni, miket mond.

Lia Olguța Vasilescu, a Grindragnea-kormány munkaügyi minisztere bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán (Craiova korábbi „magyarbarát” és büntetőügyes polgármestere igen szókimondó szokott lenni), amelyben kifejti, hogy az ellentüntetés kérdésében nem ért egyet főnökével, Liviu Dragnea PSD-elnökkel.

„Úgy gondolom, nekünk is szerveznünk kellene egy tüntetést! Mi, a vörös pestis, akik az eddig legjobb kormányprogrammal álltunk elő. Ebben a kérdésben nem tudok egyetérteni Liviu Dragneával. Itt az ideje, hogy mi is megszólaljunk! Ki kell mennünk az utcára!”, jelentette ki Vasilescu.

A volt polgármester azzal vádolja a tüntetőket, hogy valójában nem a sürgősségi kormányrendeletek visszavonását, hanem a kormány lemondását követelik. „Megpróbálták a Bamboo-tűzvésszel, ugyanabban a stílusban, mint a Colectivnél. Ugyanaz a forgatókönyv… Nincs bennük semmi fantázia…”, vádaskodik a miniszter.

Vasilescu szerint amúgy az egész cirkusz annak köszönhető, hogy a kormány nem tudta világosan elmagyarázni, miről is szólnak az ominózus kormányrendeletek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19471
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.
140 éve született Ady Endre, aki ha valamit megírt, az senkit se hagyott hidegen.
Betegsége miatt évekkel korábban visszavonult.
Jó, hogy néha valaki kimondja. Hogy ebben a párhuzamos államban például nem mindenért a magyarok a hibásak.