Riposzt?
Jean St'Ay
2017. február 4. szombat, 12:33
A munkaügyi miniszterről van szó, ha valaki nem tudná. És ni, miket mond.

Lia Olguța Vasilescu, a Grindragnea-kormány munkaügyi minisztere bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán (Craiova korábbi „magyarbarát” és büntetőügyes polgármestere igen szókimondó szokott lenni), amelyben kifejti, hogy az ellentüntetés kérdésében nem ért egyet főnökével, Liviu Dragnea PSD-elnökkel.

„Úgy gondolom, nekünk is szerveznünk kellene egy tüntetést! Mi, a vörös pestis, akik az eddig legjobb kormányprogrammal álltunk elő. Ebben a kérdésben nem tudok egyetérteni Liviu Dragneával. Itt az ideje, hogy mi is megszólaljunk! Ki kell mennünk az utcára!”, jelentette ki Vasilescu.

A volt polgármester azzal vádolja a tüntetőket, hogy valójában nem a sürgősségi kormányrendeletek visszavonását, hanem a kormány lemondását követelik. „Megpróbálták a Bamboo-tűzvésszel, ugyanabban a stílusban, mint a Colectivnél. Ugyanaz a forgatókönyv… Nincs bennük semmi fantázia…”, vádaskodik a miniszter.

Vasilescu szerint amúgy az egész cirkusz annak köszönhető, hogy a kormány nem tudta világosan elmagyarázni, miről is szólnak az ominózus kormányrendeletek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19471
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.