Riposzt?
Jean St'Ay
2017. február 4. szombat, 12:33
A munkaügyi miniszterről van szó, ha valaki nem tudná. És ni, miket mond.

Lia Olguța Vasilescu, a Grindragnea-kormány munkaügyi minisztere bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán (Craiova korábbi „magyarbarát” és büntetőügyes polgármestere igen szókimondó szokott lenni), amelyben kifejti, hogy az ellentüntetés kérdésében nem ért egyet főnökével, Liviu Dragnea PSD-elnökkel.

„Úgy gondolom, nekünk is szerveznünk kellene egy tüntetést! Mi, a vörös pestis, akik az eddig legjobb kormányprogrammal álltunk elő. Ebben a kérdésben nem tudok egyetérteni Liviu Dragneával. Itt az ideje, hogy mi is megszólaljunk! Ki kell mennünk az utcára!”, jelentette ki Vasilescu.

A volt polgármester azzal vádolja a tüntetőket, hogy valójában nem a sürgősségi kormányrendeletek visszavonását, hanem a kormány lemondását követelik. „Megpróbálták a Bamboo-tűzvésszel, ugyanabban a stílusban, mint a Colectivnél. Ugyanaz a forgatókönyv… Nincs bennük semmi fantázia…”, vádaskodik a miniszter.

Vasilescu szerint amúgy az egész cirkusz annak köszönhető, hogy a kormány nem tudta világosan elmagyarázni, miről is szólnak az ominózus kormányrendeletek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19471
Többek közt ezt is megtudhattuk Boros Zoltántól, akinek szakmai és életpályáját egy jó hangulatú kolozsvári esten követhettük végig.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.