Benzint öntöttek a tűzre véletlenül, súlyosan megégtek

A baleset a Kolozs megyei Bábolnán történt. A két férfi állapota kritikus.
Hirdetés

Kritikus az állapota annak a két személynek, akik súlyosan megsérültek pénteken, amikor véletlenül benzint öntöttek a tűzre egy bábolnai (Bobâlna) lakás alagsorában lévő kályhában.

Eredetileg a Kolozs Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) arról adott hírt, hogy egy hőközpont robbant fel, de Andrei Biriş, az ISU szóvivője azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy valójában egy erős lángnyelv csapott ki a kályhából, amely megégetett egy 33 és egy 35 éves férfit.

„Az időjárási viszonyok miatt a SMURD helikopter nem tudott értük menni, mentővel hozták be Kolozsvárra, az intenzív osztályon vannak, állapotuk súlyos”  – mondta el a szóvivő.

Orvosi források szerint a két férfi sietett, és el akarták oltani a kályhában égő tüzet, ám egy palackból víz helyett benzint öntöttek a tűzre.

Adela Golea, a SMURD mentőszolgálat főorvosa szerint az egyik férfi testfelületének 90, a másiknak 40 százaléka megégett. A szakember szerint a két sérült túlélési esélyei attól is függnek, hogy milyen esetleges más betegségben szenvednek. A páciensek egyelőre Kolozsváron vannak, de lehet, hogy holnap Bukarestbe szállítják őket.

Hirdetés