Putyin már a szomszédban van

Az orosz elnök megérkezett Budapestre.
Hirdetés

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren. A látogatás része a legfelső szintű, évenkénti magyar-orosz tárgyalássorozatnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elmondta, hogy a látogatáson gazdasági, energetikai és kulturális kérdések kerülnek szóba. A program része egy szűk körű találkozó, majd plenáris megbeszélést folytatnak, amit nemzetközi sajtótájékoztató követ.

Az orosz elnöki limuzin Budapesten|Fotó: Marjai János/MTI

Vlagyimir Putyin legutóbb 2015. február 17-én tett munkalátogatást Budapesten, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain megállapodás született a hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződéssel kapcsolatos kérdések megoldásáról.
A magyar kormányfő és az orosz elnök legutóbb tavaly február 17-én találkozott az oroszországi Novo-Ogarjovóban, ahol 2019 végéig meghosszabbították az orosz földgáz magyarországi szállításáról szóló hosszú távú szerződéseket.

Vlagyimir Putyin delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök éjfélig Budapest több pontján.

Hirdetés