Ezután tessék homofóbozni Trumpot

Az amerikai elnök határozottan kiállt a melegjogok mellett.
Hirdetés

Donald Trump amerikai elnök kedden közleményben tett ígéretet arra, hogy megvédi a szexuális kisebbségeket a diszkriminációtól.
A Fehér Ház által kiadott közlemény hangsúlyozza: a republikánus elnök „eltökélt abban, hogy megvédje valamennyi amerikai, köztük a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű közösség jogait”.

A közlemény leszögezi azt is, hogy változatlan formában és tartalommal érvényben marad a Barack Obama demokrata párti elnök által 2014-ben aláírt dekrétum, amely kimondja a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak védelmét, a munkahelyeken esetleg tapasztalható hátrányos megkülönböztetések szankcionálását.

A közlemény nyilvánosságra hozatala előtt – sőt már a választási kampányban is – az amerikai médiumokban és a nyilvánosság különböző fórumain gyakran elhangzott az az aggodalom, hogy Trump szűkíteni fogja a szexuális kisebbségek jogait.

Kifejezetten az azonos neműek házasságáról nem esik szó a közleményben, amelyet egyébként az elnöki hivatal éppen akkor hozott nyilvánosságra, amikor Donald Trump az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság új, konzervatív jelöltjének bemutatására készült.
 

Hirdetés