Brassai-ügy: tiltakoznak a szülők

Diszkriminációnak tartják azt, ami a kolozsvári középiskolával történik.
Hirdetés

Drámai hangú tiltakozást juttatott el szerkesztőségünkhöz a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum VIII. A. osztálya szülői közösségének elnöke, Lingner Lilla.

„Hidegen, ridegen közlik az emberrel, hogy gyermeke nem maradhat abban az iskolában, azon a szakon, ahol 8 éve második otthona van, amiről évek óta álmodik… Hogy a Brassai Sámuel Elméleti Líceum IX.-es biológia-kémia nem indul 2017 szeptemberétől. Hihetetlen! Túléltük a »Ceaușescu-diktatúra« szorongatásait, aztán meg kellett élnünk, hogy kirúgnak szeretett épületünkből, megfosztanak jobbnál-jobb tanítóinktól-tanárainktól… De ezt most már nem engedjük!” – írja a közlemény, amely az emberi, a gyermeki jogok megsértésének nevezi azt, ami az iskolával történik.

„Kiállunk az iskolánkért, tiltakozunk a diszkrimináció ellen, nem engedjük, hogy MÁS döntsön arról, hol és milyen profilú osztályban tanuljanak a gyerekeink! A Brassai az otthonunk 8 éve (vagy talán többünknek több is), és teszünk azért, hogy az is maradjon továbbra is” – zárul a szülői állásfoglalás.

Mint arról beszámoltunk, a megszűnés szélére került a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum. A tanfelügyelőség határozata értelmében 2017 januárjában megszüntették a nagy múltú iskola egyetlen elméleti osztályát. Ennek egyenes következménye pedig az, hogy módosulni fog az iskola jogi státusa, magyarán átalakul szaklíceummá.
 

Hirdetés