béel
2017. január 27. péntek, 11:33
Megnyugtató.

Egyáltalán nem kizárható, hogy a sajtóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ügynökei is tevékenykednek – a kijelenté nem egy összeesküvés-elméleteket gyártó álhírportál szerzőjétől származik, hanem Adrian Ţuţuianutól, a SRI működését ellenőrző parlamenti bizottság elnökétől származik.

Ţuţuianu csütörtökön este a közszolgálati televízióban beszélt a témáról, annak apropóján, hogy szerdán maratoni, hétórás ülésen hallgatták meg Eduard Hellviget, a SRI igazgatóját a szolgálat körül a közelmúltban kirobbant botrányok ügyében.

„Ha bizonyos területeken – a bírák, ügyészek körében és a politikában – létezik is tiltás, a civil társadalom egyéb szegmenseiben nem. Így amennyiben azonosítanak egy értékes embert, aki információkkal képes hozzájárulni Románia nemzetbiztonságához, a sajtóban is dolgozhat. Ezt személyesen nem tartom feltétlenül megnyugtatónak, de másképp is nézhetjük – egy újságíró számos kapcsolattal rendelkezik, számos értékes információhoz jut hozzá, és számos médiumhoz hozzáfér. Vagyis ez megtörténhet, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem” - mondta Ţuţuianu az esetleg a sajtóban tevékenykedő ügynökökről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19193
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.