béel
2017. január 27. péntek, 11:33
Megnyugtató.

Egyáltalán nem kizárható, hogy a sajtóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ügynökei is tevékenykednek – a kijelenté nem egy összeesküvés-elméleteket gyártó álhírportál szerzőjétől származik, hanem Adrian Ţuţuianutól, a SRI működését ellenőrző parlamenti bizottság elnökétől származik.

Ţuţuianu csütörtökön este a közszolgálati televízióban beszélt a témáról, annak apropóján, hogy szerdán maratoni, hétórás ülésen hallgatták meg Eduard Hellviget, a SRI igazgatóját a szolgálat körül a közelmúltban kirobbant botrányok ügyében.

„Ha bizonyos területeken – a bírák, ügyészek körében és a politikában – létezik is tiltás, a civil társadalom egyéb szegmenseiben nem. Így amennyiben azonosítanak egy értékes embert, aki információkkal képes hozzájárulni Románia nemzetbiztonságához, a sajtóban is dolgozhat. Ezt személyesen nem tartom feltétlenül megnyugtatónak, de másképp is nézhetjük – egy újságíró számos kapcsolattal rendelkezik, számos értékes információhoz jut hozzá, és számos médiumhoz hozzáfér. Vagyis ez megtörténhet, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem” - mondta Ţuţuianu az esetleg a sajtóban tevékenykedő ügynökökről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19193
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.