béel
2017. január 27. péntek, 11:33
Megnyugtató.

Egyáltalán nem kizárható, hogy a sajtóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ügynökei is tevékenykednek – a kijelenté nem egy összeesküvés-elméleteket gyártó álhírportál szerzőjétől származik, hanem Adrian Ţuţuianutól, a SRI működését ellenőrző parlamenti bizottság elnökétől származik.

Ţuţuianu csütörtökön este a közszolgálati televízióban beszélt a témáról, annak apropóján, hogy szerdán maratoni, hétórás ülésen hallgatták meg Eduard Hellviget, a SRI igazgatóját a szolgálat körül a közelmúltban kirobbant botrányok ügyében.

„Ha bizonyos területeken – a bírák, ügyészek körében és a politikában – létezik is tiltás, a civil társadalom egyéb szegmenseiben nem. Így amennyiben azonosítanak egy értékes embert, aki információkkal képes hozzájárulni Románia nemzetbiztonságához, a sajtóban is dolgozhat. Ezt személyesen nem tartom feltétlenül megnyugtatónak, de másképp is nézhetjük – egy újságíró számos kapcsolattal rendelkezik, számos értékes információhoz jut hozzá, és számos médiumhoz hozzáfér. Vagyis ez megtörténhet, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem” - mondta Ţuţuianu az esetleg a sajtóban tevékenykedő ügynökökről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19193
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.