Dragnea megijedt? A SRI-t sejti a tüntetések mögött

A titkosszolgálat tagadja, hogy bármilyen köze lenne a megmozdulásokhoz.
Hirdetés

Közleményben jelezte a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), hogy elutasít minden olyan próbálkozást, amely politikai vitákban, tüntetések szervezésében való részvételt feltételez a SRI részéről.

„Ezeknek a bemocskoló kijelentéseknek azt a céljuk, hogy ártsanak a demokratikus rendszer alapintézményeinek. A SRI ismét megerősíti, hogy továbbra is pártatlan, nem vesz részt a politikában és feladatainak teljesítésére összpontosít, a törvények szigorú tiszteletben tartásával” – áll a SRI közleményében.

A hírszerzés arra reagált, hogy az Egyesült Államokból vasárnap este hazaérkező Liviu Dragnea állítólag gyűlésre hívta a minisztereket és a PSD vezetőit és felszólította a parlament SRI-ellenőrző bizottságát, hogy szerdán (a legközelebbi munkanapon) rendeljék be a hírszerzés illetékeseit és tudják meg, hogy a SRI részt vett-e az országszerte zajlott vasárnap esti tüntetések megszervezésében.

A stiripesurse.ro azt is tudni véli, hogy Dragnea azt is kérte a parlamenti bizottságtól, hogy szólítsa fel a SRI-t: vonja vissza beépített ügynökeit az állami intézményekből.

Hirdetés

Dragnea egyébként Klaus Iohannis államfőnek is durván nekiment egy Facebook-bejegyzésben. A kormány, az alkotmányos rend és a parlamenti választások eredménye elleni bányászjárásnak, államcsíny kezdetének nevezte a tüntetést, Iohannis pedig szerinte a törvényen kívülre lépett azzal, hogy kiment a tüntetők közé.

Hirdetés