Szolgálnak és vétenek
béel
2017. január 20. péntek, 12:09
Saját zsebre dolgozva engedte át a csempészeket.

A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.

Az Arad megyei határrendészek ellen a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) indított vizsgálatot szerdán. A DNA közleménye szerint a váltásvezető rendőrfelügyelő a 2016 szeptembere és novembere közötti időszakban 150 és 41000 euró közötti összegeket kért és kapott csúszópénzként. A megvesztegetés fejében lehetővé tette olyan áruszállítmányok beléptetését Romániába, amelyek nem rendelkeztek az eredetüket igazoló iratokkal. Más esetekben azért kért és kapott csúszópénzt, hogy arra ösztönözze a magyar-román és a szerb-román határátkelőkön dolgozó kollégáit, hunyjanak szemet egyes csempészcigaretta, és használt gumiabroncs-szállítmányok törvénytelen beléptetése fölött.

A további 17 házi őrizetbe helyezett határrendész 2016 augusztusa és decembere között 10 és 50 euró közötti csúszópénzeket fogadott el ugyanazoktól a megvesztegetőktől egy-egy törvénytelen szállítmány beléptetésekor.

Az ügyészség a közleményében nem tesz említést arról, hogy az Arad megyei határrendészek embercsempészeket is segítettek illegális bevándorlók Magyarországra juttatásában. Korábban a Digi24 hírtelevízió ügyészségi forrásokra hivatkozva közölt ilyen értelmű információkat.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19098
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.