Visszatérnek a fagyok Erdély keleti és déli részében

Vagyis a Székelyföld lakói újabb adag kemény hidegre készülhetnek.
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) sárga, vagyis első fokú fagyriasztást adott ki Románia 21 megyéjére. A figyelmeztetés csütörtökön 12 órakor lépett érvénybe, és szombaton 10 óráig tart.

A riasztás Erdély több megyéjét is érinti, így Máramaros, Hunyad, Kovászna, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Brassó, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Fehér , Szeben, Maros, Hargita és Argeș megye, valamit Bukarest lakói készülhetnek arra, hogy ismét csattogó fagy lesz odakint.

A meteorológusok figyelmeztetnek: nagyon hideg lesz, csütörtökről péntekre virradóra az ország legtöbb vidékén fagyra kell számítani, péntekről szombatra virradóra pedig többnyire Erdélyben, Olténiában és Havasalföldön lesz fagypont alatti hőmérséklet. A hőmérsékleti minimumok –22 és –14 Celsius-fok körül alakulnak. Csütörtökön, a nap második felében Havasalföldön és elszórtan Dobrudzsában helyenként megerősödik a szél, felkavarva a havat – mutat rá figyelmeztetésében  meteorológiai szolgálat.
 

Hirdetés