Tilosban parkolt Kolozsváron és elvitték az autóját?

Legyen Önnél sok pénz!
Hirdetés

A kolozsvári városi tanács csak a jövő héten dönt a tilosban parkoló gépkocsik elszállításának díjáról, de Emil Boc polgármester már most elmondta, mekkora összegre számíthatunk, ha az autósintérek begyűjtik a járgányt.

Legalább 547 lejjel lesz könnyebb a zsebünk, ha vissza akarjuk kapni a tilosban hagyott autónkat. Minden egyes nap után, amíg a gépkocsink a a közterület-fenntartó vállalat (RADP) telephelyén áll, további 51 lejjel gazdagítjuk Kolozsvár költségvetését. Boc szerint a RADP biztonságban tárolja a gépkocsikat és felelősséget vállal az autót ért esetleges károkért.

„Jó” hír, hogy „csak” 294 lejt fizetünk, ha az még azelőtt odaérünk az autónkhoz, hogy elszállítanák, de már ott ügyködnek körülötte a RADP munkatársai.

A jövő héttől a helyi rendőrség egyelőre csak figyelmeztetést hagy a tilosban parkoló autók szélvédőjén, de február 1-jétől nincs kegyelem, elszállítják az autókat.

A helyi önkormányzatok 2015 júliusáig begyűjthették a tilosban parkoló autókat, akkor a legfelső bíróság úgy döntött, hogy a gépkocsik elszállítása nem szabályozható önkormányzati határozattal. A kormány tavaly decemberben módosította a vonatkozó törvényes szabályozást, így a helyi vezetések ismét felléphetnek a tilosban parkolók ellen.

Hirdetés