A Kolozs megyei RMDSZ visszavág a Horváth Anna lecserélését sürgető PSD-nek

Képmutatás Kolozsvár önkormányzatának hírnevét félteni Horváth Anna miatt, miközben a kormányban ott van Lia Olguța Vasilescu.
Hirdetés

A kolozsvári tanács szociáldemokrata párti (PSD), valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) képviselő tanácsosai azt kérték az RMDSZ-től és a nemzeti liberális párti (PNL) városatyáktól, nevezzenek ki más személyt az alpolgármesteri tisztségbe Horváth Anna helyett.

Az RMDSZ álláspontja szerint a Szociáldemokrata Párt kettős mércét alkalmaz. „Mindaddig, amíg Lia Olguța Vasilescu, Craiova korábbi polgármestere a kormány tagja lehet, addig a szociáldemokraták részéről az ilyen és ehhez hasonló kirohanásoknak nincs helye” – nyilatkozta a szervezet Kolozs megyei elnöke, Csoma Botond.

Az RMDSZ hírlevelében idézett parlamenti képviselő kifejtette:

„Továbbra is az az álláspontunk, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, nem lehet szelektíven alkalmazni. Ugyanakkor képmutatásnak tartjuk, hogy a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal hírnevét féltik a szociáldemokrata tanácsosok, miközben hasonló presztízsvesztés fenyegeti a kormányt és az országot is.”

A hivatalától eltiltott kolozsvári alpolgármester október 13-án jelentette be, hogy fizetés nélküli szabadságot vesz ki mindaddig, amíg eljárás folyik ellene, mivel nem tartja helyesnek, hogy úgy vegye fel fizetését, hogy közben nem dolgozik. 

Hirdetés