Teljesen újraépítik a kommandói iskolát

Mától újraindult a tanítás a megmaradt épületrészben, de lehetetlen helyreállítani, ami leégett.
Hirdetés
Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani; a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére ahhoz, hogy ideiglenesen újrainduljon a tanítás a megmaradt épületrészben – tájékoztat az RMDSZ közleménye a Kovászna megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján hozott döntésekről. 
 
„Azt szeretnénk, hogy az idei évben új, ezer négyzetméteres iskolába tudjanak járni a kommandói iskolások és óvodások. Az egyszintes épület küllemében alkalmazkodni fog Kommandó és a környékbeli épületek arculatához. A tényleges munkálatok elkezdése előtt azonban rengeteg engedély beszerzésére van szükség. Terveink szerint májusban neki lehet látni az építkezési munkálatoknak. A megmaradt épületrészt lebontjuk, és korszerű, az előírásoknak megfelelő oktatási intézményt létesítünk” – idézi a közlemény Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét. 
 
A megyei önkormányzat a költségvetés elfogadása után jelentős összegű gyorssegélyt fog kiutalni a munkálatokra. Addig is az RMDSZ és az Magyar Polgári Párt megyei tanácsosai száz-száz lejjel támogatják a felújítást – írja a közlemény. 
 
Opra Béni Béla iskolaigazgató elmondta, hétfőn mostoha körülmények között újraindult az oktatás a megmaradt épületrészben. „Folyamatosan érkeznek az adományok az épület felújítására, amelyekért hálásak vagyunk, minden kis összegnek örvendünk. Pár nap alatt, péntekig 300 000 forint, 480 euró és 2800 lej érkezett adományként” – idézi a közlemény az igazgatót.
 
Az iskolaépület egy része múlt hétfőn égett le. A tüzet vélhetően a meghibásodott kéményből kipattanó szikrák okozták. A mintegy ezer lakosú község iskolájának több mint száz diákja van.
 
Magánszemélyektől a Kommandóért Egyesület számláira várják az adományokat:
  • RO10BTRLRONCRT0288651301 (lej)
  • EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301 (euro)
  • HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301 (forint).

Hirdetés