Műszak után gyulladt ki a szászrégeni hangszergyár maroshévizi üzeme

Harmadával több a tűzeset idén.
Hirdetés
Erős tűz ütött ki hétfőn este a szászrégeni hegedűgyár maroshévizi üzemében. Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: az üzemcsarnok mintegy ezer négyzetméteres felülete ég, a helyszínen hivatásos és önkéntes tűzoltók dolgoznak.
 
A felügyelőség négy tűzoltóautóval, a borszéki, gyergyóvárhegyi és salamási önkéntes tűzoltók összesen négy gépkocsival vonultak a helyszínre, és további három autó segítséget kérték Szászrégenből és Dédáról.
 
A szóvivő szerint nincsenek áldozatok. Stelul Platon, Maroshévíz polgármestere azt nyilatkozta, hogy „az üzemben a tűz fellobbanásakor nem tartózkodott senki, mert a munka csak a délelőtti váltásban folyik”.
 
Az országos katasztrófavédelem ma közölt statisztikája szerint több mint 30 százalékkal nőtt a tűzesetek száma január második hetében az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A tűzoltók 9502 esethez szálltak ki, ezek közöl 553 esetben kellett megfékezzék és eloltsák a tüzet. 90 embert mentettek meg, öt ember viszont életét vesztette a tűzesetekben és robbanásokban.

Hirdetés