Három új szakot indít a BBTE

Ázsiai kapcsolatokat is oktatnak az Európai Tanulmányok karon.
Hirdetés
A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Európai Tanulmányok Kara három új szakot indít a nemzetközi kapcsolatok és a diplomácia területén. 
 
Nicolae Păun, az európai tanulmányok dékánja csütörtöki sajtóértekezletén kifejtette, hogy a három új szak – ázsiai kapcsolatok, amerikai kapcsolatok és üzleti diplomácia – megtalálható a nagy egyetemek ajánlatában, és a végzősök kiváló munkalehetőségek közül válogathatnak az európai és a világ munkaerőpiacán. 
 
Az új szakok idéntől indulnak. A dékán szerint az üzleti diplomácia az európai munkaerőpiac egyik legjobban fizetett munkaköre, amely eddig Romániában teljességgel hiányzott. „Az itt végzettek a nemzetközi kapcsolatok terén vagy az üzleti diplomáciában nemzetközi cégeknél vállalhatnak tanácsadói munkát” – állítja Păun. 
 
A három szakterület akkreditálásának előkészítése több mint egy évet vett igénybe. Az elképzelések szerint a 2017-2018-as egyetemi évre 50-50 helyet hirdetnek meg az ázsiai, illetve az amerikai kapcsolatok karon, és 100 helyet az üzleti diplomácián. 

Hirdetés