Széles körű összefogás körvonalazódik a komandói iskoláért

Az iskola leégett épületszárnyát újjáépítik, a megrongálódott részt felújítják.
Hirdetés

Újjáépítik az erdélyi Kommandó község iskolájának leégett épületszárnyát, a megmaradt, de súlyosan megrongálódott részt pedig felújítják – közölte szerdán az RMDSZ tájékoztató hírlevelében Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke. Szerinte a baleset rövid távon megnehezíti a község diákjainak az életét, de hosszú távon

jobb lesz a helyzet, mert új, korszerű iskolát építenek számukra.

A megyei önkormányzat januári ülésén gyorssegély folyósításáról dönt a kommandóiak számára, ebből fedezik az ingatlan állapotának felmérését, a megmaradt épület további pusztulásának megakadályozását, valamint egy új épület tervezését.

Vállalkozók, civilek és az egyházak máris jelezték, segíteni akarnak az újjáépítésben. Emellett több magyarországi testvérmegye és település önkormányzata kifejezte hajlandóságát, hogy anyagilag is hozzájárulnak az iskolaépítéshez. A megyei önkormányzat a román kormánytól is remél támogatást. Magánszemélyektől a Kommandóért Egyesület számláira gyűjtenek adományokat:

  • RO10BTRLRONCRT0288651301 (lej)
  • EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301 (euro)
  • HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301 (forint).

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu színház szerdán közölte, hogy

ingyenes színházjegyet kapnak

Hirdetés

azok a személyek, akik könyvet adományoznak a leégett kommandói iskola megsemmisült könyvtárának. Az intézmény vezetősége emellett egy ruhagyűjtési akciót is hirdetett szegény emberek megsegítésére. Adományozni a színház bejáratánál lehet.

Az Kommandó község iskolaépületének egy része hétfőn égett le. A tüzet vélhetően a meghibásodott kéményből kipattanó szikrák okozták. A mintegy ezer lakosú község iskolájának több mint száz diákja van. 

Hirdetés