Dragnea sokallja a saját fizetését

Populizmus level 1000.
Hirdetés

Újabb populizmusbombát dobott le Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és de facto miniszterelnöke: csökkenteni kívánja a saját fizetését.

Dragnea, aki egyben a képviselőház elnöke is, a PSD házi televíziójának számító Antena 3 hírcsatorna kedd esti műsorában közölte: sokallja a 21 500 lejes havi illetményt, amelyet Klaus Iohannis államfő, Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, Sorin Grindeanu kormányfő valamint az alsóház elnökeként ő maga kap, és azt szeretné, ha visszatérnének a korábbi, 6 800 lejes illetményhez.

A négy állami vezető illetményét egy Gabriel Oprea volt belügyminiszter által előterjesztett kormányrendelet növelte meg, Dragnea azonban most azt közölte, méltánytalan lenne ekkora fizetést zsebre tenni, amikor éppen arról van szó, hogy 1450 lejre emeljék a minimálbért.

Hozzátette, azt szeretné, ha végre elkészülne az egységes bérezési törvény, amely nyomán méltányos lenne a legalacsonyabb és a legmagasabb bérek között.

Mondjuk szükség is van a visszafogottságra, miután a kormány első intézkedései között vad osztogatásba fogott, csak éppen azt nem tudni, miből futja majd mindenféle bér- és nyugdíjemelésre, illetve az ezekkel egy időben meghirdetett adócsökkentésre.

Hirdetés